Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya gelmesinin haberi verildikten sonra Şanlıurfa adeta baştan aşağı yıkandı.

 

Gerek yerel yönetimlerimiz olsun, gerek STK başkanlarımız olsun gerekse halk olsun o kadar canla başla mücadele içerisine girdi ki ben bile "Şanlıurfa'ya ne oluyor?" dedim.

 

Şanlıurfa'nın pas tutmuş bankları, duraktaki camlar, kaldırımlar o kadar ince titizlikle temizlendi ki gören herkes keşke Cumhurbaşkanı iki ayda bir Şanlıurfa'ya gelse de Şanlıurfa'mız hep böyle temiz kalsa dediler.

 

Yerel yönetimlerimiz, milletvekillerimiz o kadar esnaftan, halktan uzaklaşmıştı ki artık Şanlıurfalıların bir kısmı o yüzleri tanımıyordu bile, Cumhurbaşkanının gelmesi ile Urfalı hemşehrilerimiz o Urfalı yüzleri de gördü.Bazen vatandaşın içine çıktığımızda sokağın nabzını ölçtüğümüzde halk yerel yönetimlerden o kadar şikayetçi ki anlatamam!..

 

Yapılan parklarda oturan emekli hemşerilerimiz parklarda düzgün bankların olmadığını Urfa'nın sıcağında parklarda oturacak yer bulamadıklarını ve hizmet yapılıyorsa mantıklı hizmetlerin yapılması için yerel yönetimleri çalışmaya davet ederken Cumhurbaşkanının mitingine bayrak alarak koşuyor...

 

Buradan çıkarmamız gereken ders aslında halk Cumhurbaşkanına değil yerel yönetimlere sitemli, milletvekilleri halkın içine çıkıp sorunlarını dinlemediği için milletvekillerine sitemli, halk Cumhurbaşkanına sistemli değil.

 

AK Parti'nin merkezli olan Şanlıurfa'da halk bu kadar Erdoğan'ı severken partiyi severken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bunları görmesi lazım, Şanlıurfa için gerçekten çalışan birilerinin koltuğa geçmesi gerek.

 

Şanlıurfa'da yolsuzluk yapan değil, belediyelere akrabalarını dolduranlar değil, halka mafya dili ile konuşanlar değil, halkın sorunlarını dinleyen yeri geldiğinde halkla birlikte kaldırımları yıkayan, onlarla aynı sofraya oturan, onlarla birlikte Şanlıurfa'ya bir çivi çakan birilerinin olması gerek...

 

Bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’dan gittikten sonra da yerel yönetimlerimiz aynı performansla devam edebilecekler mi? Eğer aynı performansla devam etseler ben yazdıklarımdan gerçekten pişmanlık duyarım ama eğer devam etmezse yazdıklarımdan yüzde 100 haklılık payı çıkarırım.

 

İnşallah bu yazımda ben yanılmış olurum ve Şanlıurfa halkı da kazanmış olur...

 

Şanlıurfa halkı gerçekten hizmet bekliyor.

 

Sadece cumhurbaşkanının gözüne girebilmek için etrafı silen süpüren değil kaliteli hizmetin her zaman yapılmasını bekliyor.