Hepimizin bildiği ve hiç değişmeyen bir konu var, spor denince sadece erkekler akla geliyor. Bu konu hakkında ne zaman fikirlerimiz değişecek.

Özellikle Şanlıurfaspor tribünlerinde sadece erkeklerin olması futbol denince akla erkek geleceğinin yorumunu düşündürmekte. Oysaki Futbol sadece erkek sporu demek değildir…

Bildiğiniz üzere ülkemizde birçok futbol ile ilgilenen kadınlar olmakta hatta ve hatta milli sporcularımız bulunmakta, sizce futbol denince sadece erkekler mi akla gelmeli, yoksa kadınlar da mı? Bu düşünce fikri bir kez daha mı gözden geçirilmeli? Bunca yıl top koşturan kadınlar var, bu spor için emek veren kadınlar. Onları görmezden gelmek sizce doğru mu?

Mesela örnek vermek gerekirse milli kadın futbolcularımızdan; Selda Akgöz onlarca şampiyonaya katılıp milli takımın kalesini korumasına rağmen bugün hangimiz onu tanımakta ya da  Aycan Yanaç, birçok şampiyonaya katılıp onlarca gol atmasına rağmen hangimiz onun ismini bilmekte, aynı şekilde  milli takımımızın kaptanlığını yapan ve yıllardır bu spor için ter döken Didem Karagenc’i hiç duydunuz mu?

Gördüğünüz gibi kadınlar futbolun her noktasında önemli başarılara imza atıyor. Ancak biz futbolu sadece erkeklerden ibaret olduğunu görüyoruz. Futbol kapsayıcı olmalıdır. Herkesi ilgilendirmelidir. Futbol kadın ve erkek ayırmadan herkesin sesidir diye düşünüyorum.

Sağlıcakla kalın…