Gün içerisinde eczanede işlerini halledemeyen kişiler akşam saatlerinde nöbetçi eczane arayışına giriyor. Teknoloji ile birlikte her soruna kolay bir çözüm bulunurken nöbetçi eczane sorununa da kolaylık sağlanıyor. Erdinç Cürebal ve arkadaşları nöbetçi eczane sorununu ele alarak kolaylık sağlayan bir sistem ile gündeme geliyor. Megabayt sitesinde yer alan açıklamalar doğrultusunda Türk Eczacılar Birliği tarafından geliştirilmiş olan bir uygulama olsa bile nöbetçi eczane bulmak için alternatif bir uygulama yapıldığı paylaşıldı. İşte WhatsApp'ın yeni güncellemesi…


NÖBETÇİ ECZANE ARAMA DEVRİNE SON
İlaç almak isteyen kişiler nöbetçi eczane arayışına devam ederken bu sorunu gündemine alan Erdinç Cürebal ve arkadaşları size en yakın eczaneyi gösteren bir uygulama geliştirdi. Nöbetçi eczanelerin WhatsApp üzerinden gösterileceği açıklanırken uygulama hakkındaki detaylarda merak ediliyor.

whatsapp-yeni-ozellik.jpg

WhatsApp'ın sunmuş olduğu geliştirici imkanlarından yararlanan ekip bir bot hesap oluşturdu. Bu hesap ile size en yakın olan eczaneleri kolay bir şekilde öğrenebileceksiniz. Nöbetçi eczane öğrenmek için yapmanız gerekenler şu şekildedir:
Bağlantı sekmesine tıkladıktan sonra ‘Eczanem’ ile WhatsApp sohbet penceresini açmanız gerekiyor.
Daha sonra bağlantıya tıklayarak “Merhaba” yazmanız gerekiyor. Mevcut konumunuzu gönderdikten sonra yakınınızda bulunan 3 eczane ve iletişim bilgileri size mesaj olarak iletilecektir.

nobetci-eczane.jpg
KULLANICILAR UYARILDI
Uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcılar için önemli bir uyarı yapıldı. Geliştirilmiş olan WhatsApp botu, kullananlar için bir kolaylık sağlarken telefon numarası ve konum bilgileri açısından da bir sorun teşkil edebilir. Uygulamayı kullanmanız durumunda telefon numaranız ve anlık konumunuz 3 kişiler tarafından paylaşılmış olacak. Uygulamada herhangi bir güvenlik sorununun oluşması durumunda ise konum ve telefon bilgileriniz otomatik olarak paylaşılabilir ya da çalınabilir.