Çok eskiden Ak Parti iktidara gelmeden önce evlerimizde buzdolabı yokken et koktuğu zaman ette tuz basılırdı. Peki, tuz koktuğu zaman ne yapacağız? O konuda fikri bilgisi olan beni aydınlatırsa çok mutlu olurum.

Siyasi arenada dönen dönme dolapları anlamak mümkün değil, 20 yıldır iktidarda olan bir parti ve onun karşısında varlık gösteremeyen kendi içerisinde bakanlık dağıtmaktan bitap olmuş 6’lı masa 14 Mayıs seçimleri için çalışıyor.

Vatandaş gerçekten ne yapacağını bilmiyor. 6’lı masaya göre öldük, bittik, sömürüldük, ülke battı. İktidara baktığımız zaman uçuyoruz, ama bir konuda iktidarı kutlamadan geçmek kul hakkına girer.

Büyük zorluklar ile kurulan bir parti feleğin çemberinden geçen bir genel başkanın dünya çapında birbirinden büyük başarılara imza atması takdire şayan. Bayraktarlar tarafından yapılan İHA’lar SİHA’lar ile dünyaya adeta meydan okuyoruz.

Erdoğan’ın dokunduğu adamlar direk oyun dışı oluyor. Yaptığı Davos çıkışıyla milletin adeta kahramanı olan Cumhurbaşkanı 2023 yılında tekrar seçilmek için milletten son bir defa oy istedi. Bunu kendisine sindiremeyen şimdiye kadar seçim seçim diyen muhalefet bu sefer Erdoğan aday olmasın diye çemkiriyorlar.

Bugün rakibini eleştirmek yerine acaba biz kimi aday göstersek dev adamı devirebilir diye düşünmek 6’lı masa için daha yararlı olacağını düşünüyorum. Teşkilatlar içerisinde yaşanan kaos, parti içerisinde yaşanan koltuk davası 6’lı masayı değil iktidar, bizim köye muhtar bile yapmaz.

Onun için ikna edilmişler ile yola çıkmak yerine inanmış kişiler ile yola çıkılsa 6’lı masa belki bir varlık gösterebilirdi. Görünen köy kılavuz istemez diye bir tabir var, o tabir 6’lı masaya söylense çok yerinde olur. İktidarı düşünmeden önce kendi içerisinde çıkan cırtlak seslerin kesilmesi lazım ki geleceğe ve iktidara giden yolu görünsün.

En ufak bir ışık göremiyorum 6’lı masada. Onun için 14 Mayıs seçiminde iktidar yine güven tazeleyecek, 6’lı masada artık yaşadığı ağır mağlubiyetin enkazını nedenlerini  konuşmak için toplanacak.