Tarih boyunca bazı insanlar daima isimlerinden söz ettirerek yaşamışlardır. Bedenleri bu dünyada olmasa da isimleri daima var olmuştur.

Çünkü o insanlar bazı kararları verirken hiç çekinmediler vatanın bekasını kendi çıkar ve menfaatinden önce tuttular. Gel gör ki kahramanlar artık tarih sayfalarında kaldı. Günümüzde sayıları gittikçe azalan gerçek kahramanlar umuyoruz ki gelecek yıllarda yine ortaya çıkarlar. Çünkü bu dünyanın ve bu ülkenin gerçek kahramanlara ihtiyacı vardır.

Sırf birkaç karede yer almak için yoğun çaba sarf edenler günü gelecek gerçek kahramanları yakından takip edecek. Olaya siyasi açıdan bakmak yerine insani tarafından bakmak lazım.

Çünkü yaşadığımız bu deprem bizleri acı bir gerçeği daha öğretti. Bazıları sırf poz vermek için timsah gözyaşlarını dökmek için o yerlere gittiğini adımız gibi biliyoruz. Yaşanan depreme rağmen devleti kötüleyerek yaralı halkın üzerinden bir şeyler elde etmek isteyenlerin gerçek yüzü eni sonunda ortaya çıkacak.

Bir kahramanın arkasına takılarak şov yapmak sizleri kahraman yapmaz tam aksine sizleri birer korkak olarak gösterir. Yarınları belli olmayan bir dünyada insani duygulardan arınarak sırf koltuk kapmak için yoğun şekilde çabalayanlar oy için kılıktan kılığa girenleri tarih hiçbir zaman affetmemiştir.

Sizleri de affetmeyecek.  Yaşanılan bu süreçte devlettin ve hükümetin yanında olmak yetmediği gibi onları eleştirmek onları asılsız bilgiler ile yaralamaya çalışmak sizleri yüceltmez. Çünkü yiğit olan duygular ve acılar üzerinde bir şeyleri elde etmez. Cenk meydanında yapamadığınız gösteremediğiniz cesaretti bu zorlu süreçte göstermeye çalışmak sizleri arşa değil, yerin altına sokacak.

Deprem döneminde dünya seferber olurken içerden çatlak seslerin çıkması vatani duyguları gerçekten incitiyor. Gelin bu dönemde kedi köpek gibi dalaşmak, post kapma derine düşmek yerine yaralarımızı hep birlikte saralım devlettin varlığını sorgulamadan bu zorlu süreci atlatalım.

Yaşananlara sadece kader demeyelim bunlara sebebiyet verenleri yargılayalım. Devletin yumuşak yüzünü görmeyi herkes hak etmiyor. Bu zorlu süreçte tek yumruk olmak varken devlette güvenmek varken eksikleri yanlışları sorgulamak ne kadar etik. En kötü devlet bile devletsiz olmaktan iyi olduğunu çıplak gözlerinizle görmüyor musunuz? Yakın tarihe bir bakın hele Çeçenistan, Kosova, Suriye, Lübnan, Irak, İran Afganistan bunların durumunu görmeden mi devletin varlığını sorgulama haddine giriyorsunuz. Unutmayın ki devlet hiçbir şeyi unutmaz iyiliği de kendisine yapılan kötülüğü de.

Kim ister ki böyle bir afetin yaşanmasını kim beklerdi böyle bir afeti tahminler üzerine yürütülen deprem ihtimaller ile devletti yıpratmaya çalışmayın lütfen.

Devletin tüm kurumları zaten diken üzerinde herkes ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. 13 Milyon insanın hepsinin 1 saat 1 gün içinden kurtarabilmek için tüm dünyanın o arama kurtarma çalışmalarına katılması lazım.

Onun için devletimize güvenelim devletin varlığını üç beş çapulcunun hadsiz yorumuyla sorgulamayalım. Zaten yorumlayanlar tarihi bilgiden yoksun olanlardır. Atalarımız zamanında bununla ilgili “Atasını tanımayan it peşinde gezer” bazıları bu yorumu gerçekten çok iyi hak ediyor.