Önceliği vatan olanın tercihi her zaman başta ülkenin güvenliği olur. Şöyle de diyebiliriz. Önce Vatan sonra refah.

Bunu söylememin sebebi şudur. İnsanlar artık birisini merak ettiklerinde, birisini sorduklarında öncelikle tarafını merak ediyor. Hükümetçi mi değil mi?

Türkiye gerçekten çok zor günlerden geçiyor. 2023 genel seçimleri belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi. Geçmişe baktığımızda hiçbir secim sürecinin bu kadar keskin, bu kadar karmaşık, bu kadar belirsiz bir şekilde geçtiğinin örneği pek azdır.

Deyim yerindeyse kılıçlar çekilmiş durumda. Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer tarafta Millet İttifakı.

Taraflar birbirlerine ağır ithamlarla saldıradursun benim gibi vatanperver insanlar öncelikle ülkenin güvenliğine odaklanır. Her genel başkanın sözlerine kulak kesilir.

Genel başkanların ülkenin geleceğine dair, sınırlara, uluslarararası arenada nasıl bir politika yürüteceklerine dair açıklamaları çok önemlidir. Şimdiye kadar bir iki ismin bu gibi hayatı konulardaki açıklamaları tam manasıyla faciaydı.

Kusura bakmayın ama bu millet sizin nabza göre şerbet verme açıklamalarınıza prim vermez. Günün sonunda yine en sağlam adayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, sorunlar olsa da bu kadar karışık bir dönemde ülkenin başında güçlü bir lider olması gerektiği gerçeğini göz ardı etmezler.

Keza anketler de beni yanıltmıyor. Bu kadar olumsuz şarta rağmen 20 yıllık iktidarın elbette ki yıpranabileceği gerçeğine rağmen, o kadar oyun, dalavere, ittifaka rağmen hala Erdoğan'ı anketlerde sollayamıyorsanız ya da az bir farkla önünde görünmeniz inanın ki sizin başarısızlığınızdır.

Hep birlikte yaşayıp göreceğiz.