Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Kadınlar, erkeklerden daima güçlü varlıklardır. Bir kere kan görünce bayılan kadın görmedim çünkü kadınlar her ay kanar. Bazen yürekten içleri kan ağlar bazen bedenleri kanar.

 

Çünkü evrenin ona sunduğu her gizem ve her güç tanrının ona hediyesidir. Erkek gibi kadın deriz bazen, yine onlar üzerinde kendimizi güçlü göstermeye çalışırız.

 

Onları yermek içinde kadın gibisin deriz. Oysaki yapılan bu benzetmeler dünyanın en yanlış benzetmeleridir. Bir toplumun yarısını oluşturup, diğer yarısını doğuran varlık bana göre dünyanın en güçlü varlığıdır.

 

O güçlü varlık görmediği şefkatin bin mislini karşısındakine gösterir. Daima bir şeyler için durmadan mücadele eder. Ondan dolayı kadınlardaki o azim ve güç hiçbir varlıkta görünmüyor. Kadınlar bazı şeylerin oluru için var gücüyle durmaksızın çabalar. Oysaki erkekler onlara göre daha çabuk pes eden varlıklardır.

 

Gecesini gündüzüne katıp çalışan ve yanındaki adamı ezdirmemeye çalışanda kadındır.

 

Ve yine kadındır kendi gücünün farkında olmayıp tüm dünyaları omuzunda taşıyan.

 

Yaşanılan her şeyi içine atıp tek bir damla gözyaşı dökmeyen kutsal varlıkta kadındır.

 

Hata yapa yapa öğrenir hayatı kadın, beyinlerinin sol tarafını kullandıkları için bizler gibi fazla realist değillerdir. Bizler gibi siyaset yapamazlar, her ne varsa o an dökerler, kin tutmazlar, affedici oldukları için fazla da acıtmazlar karşısındaki insanı.

 

Hayatın çemberinden geçtikleri için yoruldukça güzelleşirler ve yoruldukça güçlenir.

 

 

 

Velhasıl kelam ataerkil bir toplumda yaşadığımız için kadınlara gösterilen incelik ve centilmenlik daima yanlış yorumların yapılmasına yol açıyor.

 

Buradan yaşanılan her zorluğa karşı dimdik duran yılmayan, daima çözüm üreten kutsal varlıklara selam olsun. Kadınlara değer veren onları dökmeden kırmadan değer veren cesur adamlara da selam olsun.

 

İncelik ve centilmenlik barbarlığın düşmanıdır. Bu dünyayı ince düşünen insanlar kurtaracaktır.