İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) dün gerçekleştirildi. Milyonlarca adayın umutlarını bağladığı sınav nihayet gerçekleştirildi. Her yıl binlerce adayın hayallerinde yer alan mesleklere yerleşmek için hazırlandığı, ter döktüğü, emek verdiği bu sınav maalesef ki torpil iddialarının gölgesinde gerçekleştiriyor.

Bu iddialar o kadar ayyuka çıkmış ki artık başta muhalefet partileri olmak üzere irili ufaklı tüm partilerin, parti programlarında iktidara geldiklerinde kaldırılacağına dair vaatlerin başında yer alıyor.

Bu vaatlerin halka karşılık bulmasından sonra az da olsa iktidar çevrelerinde de bu konuda bir düzenleme yapılabileceğine dair seslerin çıkmasına neden olmaktadır.

Nasıl olmasın ki düşünsenize bir aday bir yıl belki daha fazla süre bu sınava hazırlanıyor. Sınavda 90 üzeri alıyor ve mülâkat adı altında yapılan usulsüzlükler yüzünden 50 puan alıp eleniyor. Bizim kültürümüzde, dinimizde adalet dinin de devletin de temelidir. O temel, sarıldığında ortada ne devlet kalır ne devlet mekanizmalarını işleyen bir hükümet ne de en değerlimiz denilen din kalır.

İslam alimlerinin ortaklaşa görüş beyanlarında, kimi hadislerde kâfir bir devlet adaletsizlik yapmıyorsa hükümdarlığı muteberdir ama bir devlet İslam adıyla bile olsa adaletsizlik yapıyorsa hükümranlığı muteber değildir. Buyrun itiraz edenler konuyla ilgili hadislere, alim görüşlerine bakabilir.

Biz devletimizi severiz, vatanımıza bağlıyız ama istiyoruz ki bu toprakların hiç bir evladının hakkı yenilmesin. Herkes, sınav tarzı konularda eşit olsun. Varsın kıyamet kopsun ama adalet yerini bulsun. Adaleti namusumuz gibi koruyup, kollamamız lazım. Adalete kasteden her kim olursa olsun, hangi mecra olursa olsun karşı koyalım. En azından bu konuda birlik olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün sınava giren, ter döken herkese geçmiş olsun. Umarım gönlünüzde yatan mesleklere, kadrolara kavuşursunuz.

Vesselam.