İnsanoğlu daima olmak istediği kişiyi topluma nakşetmek istiyor. Misal zengin değildir, trilyonluk hava atar, eli açık değildir reklam icabı sağa sola savurmaya çalışır. Bunların hepsi toplum üzerinde bak ben buradayım mesajı verme çabasıdır.

Oysaki gerçekten toplumda kendisini ispatlamış, insanın maddiyat ile kendisini göstermeye çalışması büyük bir eksikliktir.  En azında kendisini geliştirmiş toplumlarda maddiyat ile öne çıkmak ayıptan çok kusurdur. Çünkü ilk önce insan midesini değil, kafasını doldurmayı bilmeli bir konu hakkında fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olabilmeli. Parayla her şeyi yapar diyenler, para için tüm değerlerini ayaklar altına alır ve o değerleri kazanmak için yine para harcar.

Oysaki kaybedilen şeref bir daha hiçbir maddiyat ile geri alınamaz. Çünkü artık toplum gözünde kaç paralık adam olduğunuz noksan edilmiş ve fiyatınız belirlenmiştir. Onun için olmayan kalitesinin reklamını yapmaya çalışanlar akşam uyudukları zaman üstlerini örtmeyi unutmasınlar malum tatlı rüyalar uzun sürer şerefli olduğunuz düşlerde üşütürsünüz.

Bir insanın toplumda etkisini göstermesi için en az 3 kuşak ailesinin toplumdan daha fazla bilgi ve birikime sahip olması gerekir.Bugün nereye bakarsak bakalım boş kafalar dolu cepler ile doldurulmaya çalışılıyor. Yani bilgisizliğini maddiyat ile kapatmaya çalışma gayesinde olanlar var.

Toplumda kendisini göstermek için son model araçlar yüksek markalı telefonlar,  bunlar ile cahilliklerini örtmeye çalıyorlar. Unvanları ne olursa olsun, yine de ruhları feodal bir köylü. Güçlerini topluma kabul ettirmek için böyle hava atmak zorundalar. Bilgili bir insan asla bu güdüyle hareket etmez.

Entel feodal köylülere artık diploma ve unvan da yetmez. Tıpkı paranın yetmediği gibi.