Dün şehit olan askerin vasiyeti hepimizin yüreğini dağladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen 21 yaşındaki Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın şehit olduğunu duyurmuştu. Şehidin vasiyetini içeren görüntüler hepimizin yüreğini dağladı.

Piyade Astsubay Yusuf Ataş; vasiyetinde lösemili bir kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarının karşılanmasını ve bayramlarda anne ile babasının ziyaret edilerek ellerinin öpülmesini istedi. Ataş’ın çektiği görüntüde, “Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün” ifadeleri yer aldı.

Vasiyeti okuduğum zaman tüylerim diken diken oldu. Emimin ki vasiyeti okuyanların içinde yaratılmışların gereği azıcık insani duygular varsa onların da tüyleri diken diken olmuştur.

Çünkü şehit olan Mehmetçiğimizin haberini biz duyduğumuz nasıl ruh olarak kötü oluyorsak ailesi bizim çektiğimiz o üzüntülü anların bin katını çekiyorlardır.

Hatta bir ömür o acıyı yüreklerinde taşıyacak, anılar fotoğraflar bazı acıların unutulmasını istemezler.

Aslında vatan, millet yolunda can vermek peygamber efendimize komşu olmak kadar kutsal bir şey yoktur. Ama insanız yaratılışımızın gereği duygusallaşıyoruz, üzülüyoruz.

Şu ana kadar bu topraklar için gözünü kırmadan şehit olan Mehmetçiğimize bu topraklar üzerinde yaşadığımız süre zarfında minnettar olacağız.

Çünkü bu toprakla çabuk kazanılmadı, bu topraklar için Çanakkale’de, Kafkaslarda, Sakaryalarda bedeller ödendi. Kurtuluş Savaşını verdiğimiz süre zarfından bugüne şehit olan tüm askerlerimizi unutmak insani duygularımıza ve vatan sevgimize ihanettir. Onun için bizler sıcak yataklarımızda uyurken bizler için savaş veren canlarını siper eden kahramanlarımızı unutmamamız gerekiyor.

Dünyevi işleri bırakıp bazen acaba onların yaptığı bu fedakarlığı bizlerde yapabilir miyiz diye düşünmemiz gerekiyor. Hangimiz ailelerimizi çocuklarımızı bırakıp cepheye onlara gibi koşabiliriz onu kendimize sorup ona göre şehit olan Mehmetçiklerimiz için daima rahmet okumalıyız.

Bu topraklar için gözünü kırpmadan bizim için şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yüce Rabbim onları Cennete Peygamber efendimizi komşu etsin.

Sağlıkça kalın….