Kalemini kimler için kiraya verdiklerini dahi bilmeyen gazeteci müsveddeleri toplumu aydınlatan, gece gündüz toplumun gerçekleri öğrenmek için çaba sarf eden ilkeli gazeteciler ile kendilerini aynı fotoğrafa koymaya çalışması ne kadar gülünç bir durum.

Yaşanan süreçten uzak, dünü bilmeyen, yarına karşı herhangi bir öngörüsü bulunmayan medya patronlarının söylemi dışına çıkamayan, gel dediğinde gelen, git dediğinde giden emir eri gibi hareket edenlerden gazeteci değil, olsa olsa ayakçı olur.

Bazı gerçekleri haykırmak yerine yalanlarla dolu bir gündemi yaratan sözde basının sözde çalışanlarının gerçekleri görme vaktine az kaldı. At gözlüğü takıp medya patronlarına yaranma gayreti içerisinde bulunan kalemini kalemsiz, medya patronlarının çıkarları doğrultusunda kiraya çıkaranların sayısı giderek artmakta.

Yaşadığı olayların karşısında korkarak ani refleks göstermeyip daha sonra aydın, cesur, gazeteci imajı yaratmak için kılı kırk yapanların yaşadığı kafayı 70’lik rakı içenler bile yaşamıyor.

Aylarca aldatılan boynuzlanan erkek yerine dahi konulmayanların ortalıkta cesur gazeteci imajı yaratıp, bazı kişilerin özel hayatına dair fikir üretmeye çalışması da sözde basının sözde gazetecilerine yakışacak cinsten. Yani sözün özü, seviyeleri yerin altından da aşağıda olanların ortalıkta namus şövalyeliği yapması, ahlak bekçiliği taslaması, günümüzün sabote eden konu başlıklarını arasına giriyor. Zamanında söylenen sözü şimdi daha iyi anlıyorum.

“Hiç kimseden çekmedik, namuslu gibi görünen namussuzlardan çektiğimiz kadar”