Küreselleşen dünya ile birlikte Darvin’in zayıf olanlar evrende yer bulmakta zorlanacak sözünü şimdi iyi anlıyoruz.

Küreselleşmede dünyanın zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Güçlü olanlar daha güçlü zayıf olanlar yok olmaya çok yakın. Dünya genelinde yaşanan ekonomi sıkıntılar insanların zayıf güçsüz kalmaya neden oluyor. Güçsüz, zayıf olanlar kendilerinde mücadele gücü bulamadıkları için kendilerini sisteme teslim ediyor.

Yüzyıllar önce evrende güçlü olanlar ayakta kalır, zayıf olanlar yok olmaya mahkumdur diyen Darwin’i şimdi çok daha iyi anlamaktayız. Bireyleşen ve liberalleşen dünya insanları benciliğe ve birey hareket etmeye intikal ediyor. İnsanlar artık birlikte değil tek hareket etmeye ve bireyselleşme hayata kalmaya çalışıyorlar. Güçlünün, zayıfı anlamadığı bir dönemde yaşamanın bedeli güçlü olmaya çalışıp, güçlülerin elinde maşa olmaktan sakınmaktır.

Yeni dünya düzeninin seslerini yükselirken kimlerin bu dünya içerisinde olacağı yavaş yavaş belirleniyor. Zayıflar bu dünyanın içinde küçük bir yerde yaşamlarını sürdürecek. Güçlülerin cirit attığı yeni dünya düzeninde eskinden olduğu gibi zayıflar yine feodal köylülerin hizmetkarları olacak.

Başlar yine baş ayaklar yine ayak olacak. Sancılı bir dönemin içinde bulunduğumuz bu günlerde yeni dünya düzeninde yerimizi bizler belirleyeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye ile biz bu yeni dünyada lider statüsünde yerimizi almak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Gerek iç, gerek dış mihraklar ile çetin bir mücadele vermeye devam ediyoruz. Herkesin bilinmesi lazım ki yeni dünya düzeninde baş rol Türkiye olacak.

Vesselam