“Yol medeniyettir, yolları olmayan ülkeyseniz medeniyetten bahsedemezsiniz.”.

"Yol hayattır. Eğer bunu gerçekleştirirseniz bütün yerleşim verimli hale gelecektir"

Su sözler kelimesi kelimesine önce belediyecilikte tarih yazan, ardından da tam tamına 20 yıldır iktidarda kalıp bu yönde de rekor kıran AK Parti Kurucusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait.

İktidara geldiği günden beri ulaştırma alanında yaptığı mega projelerle memleketimizde binlerce kilometre yol yaptıran Cumhurbaşkanımızın partisinin mensubu Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin sanırım liderinin yol konusundaki hassasiyetinden haberi yok.

Yağmurların başladığı şu günlerde merkez Karaköprü’de oluşan çamur rezaletleri Cumhurbaşkanımız görse Belediye Başkanı Baydilli’ye ne der acaba? merak ediyorum doğrusu.

Millet aya çıkıyor biz halen yoldaki çamurları haber yapıyorsak bittik demektir.

Karaköprü gibi kentin en yeni yerleşim alanında bunlar yaşanıyorsa, kolay hareket edemediğiniz, sit alanlarından kolay kolay kazma vuramadığınız kent merkezindeki ilçelerdeki belediye başkanları ne yapsın? Diye sormazlar mı insana.

Yol yapmak bir belediyenin asli görevlerindendir.

İz bırakan belediye başkanları hizmetlerini anlatırken rutin belediyecilik hizmetlerinden çok sosyal belediyecilik hizmetlerinden söz ediyorlar.

Onlar sosyal belediyecilikte yaptıkları hizmetleri anlatmayı daha uygun görürken, Karaköprü’de yol sorunundan bahsetmek ayıp olmuyor mu Sayın Baydilli?

Bilmiyorsan liderinin İstanbul’da yaptığı hizmetleri bir oku da ilham kaynağı olsun sana.

Ya da çevrende bu işi iyi yapan, bırakın ilçe merkezini en ücra yerleşim birimlerine bile asfalt götüren belediye başkanlarından ilham al.

Çünkü bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır.

Karaköprü nüfusu 2021 yılı nüfus sayımına göre 252.151.

Binlerce insan senden hizmet bekliyor sayın Baydilli.

Daha yol sorununu bile çözememiş belediyeden vatandaş ne beklesin.

Üstat Necip Fazıl ne diyor? devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım diyor.

 

Kalın sağlıcakla

İsmail ÇÖLKESEN