Hani biz Ramazan’ın başında bir plan yapmıştık ya e nasıl plana uyabildin azizim?

 

Planımız da demiştik ki;

 

Ramazan ayı sadece aç kalmaktan ibaret değildir, gönlümüze gözümüze, ağzımıza dilimize, elimize ayağımıza, fikrimize zikrimize dikkat edecektik hatırladın mı azizim?

 

Ramazan ayı Kuran ayıdır. Mukabelelere katılıp her gün en az bir cüz dinlemeye ve okumaya gayret edecektik, Kur’an-ı anlamaya çalışacak, ona göre hayatımıza çeki düzen verecektik hatırladın mı azizim?

 

Her zamankinden daha fazla fakir fukaraya el uzatacak, yetim ve öksüze karşı daha çok duyarlı olacak, gönlünü hoş tutacaktık onların hatırladın mı azizim?

 

Ramazan’ın başını Allah’tan rahmet umarak, ortasında mağfiret dileyerek, sonunu da Cehennemden kuruluşa vesile kılacaktık hatırladın mı azizim?

 

Orucu Sabra vesile kılacak, ve bunu devam ettirecektik Ramazan sonrasında azizim..

 

Ramazan’ın en önemli sünnetlerinden bir tanesi de ‘itikâf’ tır. Allah (c.c) ile aramızdaki bağı güçlendirecek, nefsimizi tanıyacaktık, çünkü nefisini bilen Rabbini bildiğini biliyorduk azizim...

 

Kadir gecesini sadece Ramazan’ın 27. gecesinde değil de, tüm ramazanda, Ramazan’ın son 10 gecelerinde, Ramazan’ın son 10’un tek gecelerinde arayacaktık. Yani her geceyi kadir gecesiymiş gibi idrak edecektik azizim.

 

Yanı kısacası azizim Ramazan ayını dolu yaşayacaktık ve akıbetimiz bayram olacaktı.

 

Vesselam…