Son günlerde bazı art niyetli çevrelerce  milli eğitim Bakan yardımcısı Nazif Yılmaz ile ilgili yalan yanlış haberler yapılıyor. Nazif Yılmaz ile ilgili Öyle ifadeler kullanılıyor ki akla ziyan ifadeler, tamamen karalama üzerine kurgulanmış, çamuru at izi kalsın türünden, düşmanca saldırıdan ibaret olan ifadeler.

‘ Nazif Yılmaz’ın imam hatipler konusundaki vefasızlığı’ şeklinde aslı astarı olmayan, iftiralarla dolu haberler...

İmam hatiplere vefasızlık yapmışmış, siz kime sordunuz da vefasızlık yaptığı sonucuna vardınız. Bir imam hatipli olarak vefa dışında bir şey görmedik, fedakârlık dışında bir şeyle karşılaşmadık. 

Hele şu ifadeye bakar mısınız. ‘Bırakın Bakan yardımcılığı görevini yapmayı, 2 bin kişilik bir imam hatip okulunda müdürlük yapacak liyakati ve birikimi olmamasına rağmen....’

  Vay vay vay sizin nasıl bir kıstasınız var ki bu sonuca vardınız. Hangi ölçme kriterini kullanarak başarısızlıkla sonuçlandırdınız.

Daha neler, neler...

Nazif Yılmaz Din öğretimi genel müdürü iken imam hatiplere kalite geldi, başarı geldi. Okul içi etkinlikler düzenlendi. Yarışmalar ve Projeler yapıldı. YKS da  Türkiye dereceleri elde edildi.

Tabi derdiniz kalite, etkinlik veya başarı falan değil. Derdiniz imam hatipli ve çalışkan biri nasıl bakan yardımcısı olur.  Asıl hazmetmeme sebebiniz bu. Nazif Yılmaz'ın basarılarla dolu bir geçmişi var. Samimiyetiyle, fedakarlığıyla ve çalışkanlığıyla  imam hatip camiasının gönlünde taht kurmuş bir isimdir. Kendisine fırsat verilirse Allah’ın izniyle Din öğretimindeki başarılı çalışmalarını bakanlikta da sürdürecektir.

Kin, nefret ve düşmanlık size bir şey kazandırmayacaktır. Kininiz ve düşmanlığınız sadece size zarar verecektir. Kininizde boğulun..

Abdülkerim kızıltoprak